Real Time Web Analytics

آموزش و يا مشكل مورد نظر خود را از ما بپرسيد.

در صورت وجود مطلب یا راه حل ، برای شما نمایش داده خواهد شد.

نصب vCenter Server appliance 6.5

VCSA 6.5

با سلامی دوباره خدمت دوستان عزیز

همانطور که می دانید نسخه جدید vSphere 6.5 منتشر شده و همه شما مثل من در انتظار این بودید که با انتشار این نسخه در محیط تست مراحل نصب و بررسی رو انجام بدهید . با توجه به این قضیه امروز مراحل نصب vCenter Appliance 6.5 را انجام خواهیم داد . البته در مقاله قابلیت های جدید vCenter Server Appliance 6.5 سعی کردم تا قابلیت های اضافه شده به VCSA 6.5 را توضیح دهم و امیدوارم در جای خود مفید بوده باشد .
قبل از فرایند نصب توصیه می کنم مراحل نصب VCSA نسخه ۶ را که در مقاله
نصب vCenter Server Virtual Appliance  نگارش شده است ، حتما مرور کنید ، چون برخی موارد را درمقاله فوق کامل تر توضیح داده ام .
به نظر میرسه در نسخه ۶٫۵ مراحل نصب VCSA ساده تر شده باشد و همانطور که می دانید در نسخه قبلی نیاز به Integration Plugin برای کاربران بود تا بتوانند مراحل نصب VCSA را از طریق Browser انجام دهند و دوستان ممکن است تجربه مشکلاتی دراین حالت را با Browser های مختلف داشته باشند .
در نسخه ۶٫۵ دیگرپیش نیاز Integration Plugin وجود ندارئد و نیازی به نصب آن نخواهد بود و مراحل نصب از طریق Installation wizard صورت خواهد گرفت که در ISO مربوط به Source موجود خواهد بود . نکته قابل توجه این است که این Wizard نصب را می توانیم بر روی سیستم عامل های Windows و MAC و Linux اجرا کنیم و مراحل نصب را انجام دهیم . البته قطعا این مورد را می دانید که این بدین معنی نیست که مثلا نصب vCenter بر روی MAC صورت می گیرد ، بلکه تنها مراحل Deploy کردن VCSA 6.5 بر روی ESXi مورد نظر ما از طریق سیستم عامل های گفته شده می تواند باشد .

مراحل نصب VCSA 6.5 به دو بخش که شامل Deploying و Configuration میباشد ، تقسیم بندی می شود .

  1. Deploying VCSA 6.5
  2. Configuring VCSA 6.5

در مرحله اول VCSA را Deploy می کنیم و در مرحله دوم Configuration مربوط به آن را انجام خواهیم داد .
در ابتدای کار باید ISO فایل مربوط به VCSA 6.5 را دانلود کنید و این فایل را ر روی سیستم خودتان یا هرسیستمی که مراحل نصب از طریق آن صورت می گیرد mount کنید .
VCSA6.5 Installation
وارد فایل ISO می شویم و فولدر مورد نظر را انتخاب می کنیم .

VCSA6.5 Installation 2

همانطور که در قبل نیز اشاره شد چون من Installation را از طریق سیستم ویندوز انجام می دهم پس وارد فولدر win32 می شویم .
VCSA6.5 InstallationInstaller مورد نظر را اجرا می کنیم .

VCSA6.5 Installation4
چون قرار است fresh installation انجام دهیم ، گزینه Install را کلیک می کنیم .

۵
همانطور که اشاره شد مراحل نصب از دو قسمت تشکیل می شود . مرحله اول Deploy appliance می باشد که در این قسمت باید vCenter خودمان را Deploy  کنیم و مرحله بعد Configuration مربوط به همین VCSA که Deploy کردیم را انجام خواهیم داد . پس گزینه Next را می زنیم .

VCSA6.5 Installation 6
در قسمت بعد End User License agreement  را میپذیریم و گزینهNext را می زنیم .

vcenter 6.5 installation 7
در این قسمت من قصد دارم Platform Service Controller و vCenter به صورت Embedded بر روی یک سرور نصب شوند . توضیحات تکمیلی تر در مورد گزینه های دیگر در مقالات قبلی موجود است و در صورت نیاز می توانید استفاده کنید . پس در این قسمت گزینه مورد نظر را انتخاب می کنیم و سپس گزینه Next را می زنیم .

vcenter 6.5 installation 8
در قسمت بعد مشخص می کنیم VCSA بر روی کدام هاست ESXi نصب گردد . من قصد دارم  VCSA را در هاست ESXi2 نصب کنم و vm مربوط به VCSA بر روی ESXi2 ساخته شود . همانطور که در مقاله نصب VCSA 6 توضیح دادم ساختار های بر اساس Name Resolution و DNS در شبکه باید به درستی کار کند تا من به درستی با ساختار نام هاست ها در ساختار vSphere تنظیمات مختلف را انجام دهم .
نام ESXi مورد نظر را با پسورد root آن وارد می کنیم .

vcenter 6.5 installation 9
SHA1 thumprint مربوط به Certificate هاست مورد نظر در این قسمت نمایش داده می شود و برای اطمینان بیشتر این قسمت را می توانیم با هاست ESXi مقایسه کنیم تا اطمینان پیدا کنیم که دقیقا هاست مورد نظر ما انتخاب شده است .

vcenter 6.5 installation 10
در قسمت بعد نام مربوط به VCSA خودمان را وارد می کنیم و پسورد مربوط به کاربر root سرور VCSA را نیز وارد می کنیم .

vcenter 6.5 installation 11

در مرحله بعد size مربوط به appliance را با توجه به پارامترهای مختلف  تعدادهاست، ماشین های مجازی در شبکه ، Memory ، CPU و Storage را وارد می کنیم . در این نسخه گزینه Storage size اضافه گردیده و توسط این گزینه می توانیم Deployment size ای که انتخاب می کنیم از Storage size متفاوتی نسبت به پیش فرض استفاده کند .

vcenter 6.5 installation 12
در قسمت Select datastor کلیه استوریج هایی که به ESXi مورد نظر متصل می باشد را مشاهده می کنیم . در اینجا هارد لوکال ESXi02 را انتخاب می کنم و این نکته را مد نظر داشته باشید که در datastore مورد نظر فضای کافی برای نصب VCSA موجود باشد .

vcenter 6.5 installation 13
در قسمت بعد تنظیمات مربوط به Network و DNS و نام سیستم را مشخص می کنیم . این نکته را در نظر داشته باشید نام سیستم باید به صورت FQDN وارد شود و رکوردهای موردنظر نیز از قبل در DNS برای VCSA ایجاد شده باشد .

vcenter 6.5 installation 14
همانطور که مشاهده می کنید رکورد مربوط به VCSA2 نیز در DNS ایجاد گردیده است تا Name Resolution به درستی کار کند و در مراحل نصب دچار مشکل نشویم .

vcenter 6.5 installation 15

در نهایت خلاصه ای از تنظیمات Deploy کردن VCSA برای ما نمایش داده می شود و با انتخاب و کلیک کردن دکمه Finish مراحل Deploy سرور vCenter appliance آغاز خواهد شد .

vcenter 6.5 installation 16
vcenter 6.5 installation 17
vcenter 6.5 installation 18

با توجه به شکل زیر مراحل Deploy با موفقیت به پایان می رسد و همانگونه که اشاره شد برای شروع مرحله دوم نصب که همان Configuration مربوط به VCSA می باشد بر روی گزینه Continue کلیک خواهیم کرد .

vcenter 6.5 installation 19
پس از Deploy شدن vCenter Server appliance انتظار داریم در هاست مورد نظر ماشین مجازی مربوط به آن ساخته شده باشد و در شکل زیر می بینیم VCSA مورد نظر ما در ESXi2 با IP آدرس ۱۷۲٫۱۹٫۲۵۰٫۲۱ ایجاد گردیده است .

vcenter 6.5 installation 20
پس از Deploy شدن اگر اشتباها بر روی گزینه Close کلیک کرده اید ، نگران نباشید ، برای ادامه مراحل نصب مطابق شکل زیر و با آدرس https://vcenter ip address : 5480 و کلیک بر روی گزینه مشخص شده به مراحل Set up بازگردید .

vcenter 6.5 installation 20
باید پسورد مربوط به VCSA که در مراحل Deploy وارد کردیم را یکبار وارد کنیم .

vcenter 6.5 installation 20

مطابق با شکل زیر در حال حاضر آماده برای Setup کردن Vcenter appliance هستیم . جهت تنظیمات سرور vCenter بر روی گزینه Next کلیک می کنیم .

vcenter 6.5 installation 30

در این قسمت تنظیمات NTP سرور و SSH را مشخص می کنیم . اگر در شبکهTime Serverداریم در قسمت NTP سرور وارد می کنیم و همچنین می توانیم مشخص کنیم Time مربوط به VCSA با هاست خودش Sync شود .
در اینجا من DC را به عنوان تایم سرور مشخص می کنم .

در قسمت SSH access نیز SSH را فعال می کنیم .

vcenter 6.5 installation 31
نکته : در تصویر بالا موارد مربوط به تنظیمات شبکه نیز مشاهده می شود که برای شما ممکن است نمایش ندهد ، دلیل این است که من پس از Deploy شدن VCSA بر روی گزینه close کلیک کردم تا مجددا از طریق https://vcenter ip address : 5480 به مرحله Setup و Configuring سرور vCenter بازگردم .

درمرحله بعد نام دامین SSO و پسورد administrator آن را تنظیم می کنیم و یک نام در قسمت Site name وارد می کنیم . با توجه به اطلاعات وارد شده در قسمت زیر می توانیم با نام کاربری administrator@vSphere.local و پسورد وارد شده در این قسمت به vCenter خودمان Login کنیم .

vcenter 6.5 installation 32

اگر قصد داشته باشیم به Customer Experience Program مربوط به vMware نیز Join شویم گزینه مورد نظر را انتخاب می کنیم ،  که البته چون از نسخه های کرک شده استفاده می کنیم ، این گزینه را غیر فعال می کنم .

vcenter 6.5 installation 33
در نهایت برای اعمال شدن تنظیماتی که در قسمت زیر به طور خلاصه می بینیم ، بر روی گزینه Finish کلیک می کنیم .

vcenter 6.5 installation 34
پیغامی ظاهر می شود مبنی بر اینکه در حین اعمال تنظیمات نمی توانیم پروسه را کنسل یا متوقف کنیم .
بر روی کلید OK کلیک می کنیم .

vcenter 6.5 installation 35مراحل اعمال تنظیمات Setup شروع می شود .

vcenter 6.5 installation 36

vcenter 6.5 installation 37

همانطور که در شکل زیر مشخص است مراحل Setup با موفقیت انجام گرفته است و جهت وصل شدن به VCSA از لینک های مشخص شده می توانیم استفاده کنیم .
لینک اول از طریق vSphere web client ارتباط ما با vCenter را برقرار می کند و لینک دوم نیز ما را به صفحه Getting Started هدایت می کند تا در آن صفحه از طریق vSphere web client (Flash) یا vSphere Client (HTML5) به VCSA متصل شویم .
vcenter 6.5 installation 38بر روی لینک دوم کلیک می کنم و وارد صفحه Getting Started می شوم و بر روی vSphere Client (HTML5) کلیک می کنم .

vcenter 6.5 installation 39
در قسمت بعد باید یوزر و پسورد که در قسمت SSO در مراحل Setup تنظیم کرده ایم  را  وارد کنیم .

vcenter 6.5 installation 40
همانطور که مشاهده می شود به VCSA 6.5 لاگین کرده ایم و مراحل Deploy و Setup کامل و صحیح صورت گرفته است .

vcenter 6.5 installation 41
دوستان عزیز ، در این مقاله نحوه نصب VCSA 6.5 را با هم بررسی کردیم .
امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد .  با LearnExpert همراه باشید تا موارد بیشتری از vSphere 6.5 را با هم بررسی کنیم .

نویسنده : محمدرضا ملک احمد

(۱۰) نظر

  1. سلام و وقت بخیر در مرحله اخر نصب با خطای :
    If the supplied system name is a FQDN, then make sure the DNS forward lookup results in at least one valid IP address in the system. If the supplied system name is an IP address, then it should be one of the valid IP address(es) in the system.
    مشکل چیه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    • با سلام خدمت شما دوست عزیز
      مراحل نصب VCSA از داخل یک سیستم عامل ویندوزی میتونه صورت بگیره اما نه اینکه این برداشت بشه که VCSA روی سرور ویندوز سرور نصب شده ، کلا VCSA بعد از نصب و راه اندازی یک ماشین مجازی با سیستم عامل Photon OS خواهد بود .
      ما اجرای مراحل نصب و ایجاد این ماشین مجازی نیاز به اجرای فایل و تنظیمات مراحل نصب داریم که میتونه روی یه سیستم عامل ویندوزی این مراحل صورت بگیره .
      امیدوارم مفید باشه براتون توضیحاتم

  2. سلام با تشکر از زحمات شما
    از شما سوالی داشتم در هنگام Join کردن VCSA به Active Directory با Error 31 مواجه میشم شایان ذکر هستش در اکتیو دایرکتور در بخش
    User & Computer یک OU به اسم serversساخته و کامپیوتر VCSA انجا معرفی کردم و در DNS هم Arecord , PTRمربوط به VCSA ساخته شده در مقاله ها اشکال رو مربوط به port 445 نوشته خدمتتون عرض کنم من از فایروال استفاده نمی کنم که پورت ۴۴۵ بسته باشه اگه بتونید راهنماییم کنید ممنون میشم

ارسال یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های ضروری با علامت مقابل نشانه‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این تگ‌های HTML استفاده نمائید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>